Nr. 198

Kleuren kunnen wat afwijken van de werkelijke kleur.

NummerNr. 198
Prijsjensdevrome@icloud.com
Afmeting 32 x 32 x 11

Blue Dream (1/1)

Perzik Effect

Met trots presenteer ik deze serie kunstwerken, die een innovatieve benadering van moderne kunst vertegenwoordigen. Elk werk is zorgvuldig samengesteld en gepresenteerd in plexiboxen, wat zorgt voor een elegante en eigentijdse uitstraling.

Unieke Techniek: Het Perzikeffect

De techniek die ik gebruik, noem ik het “perzikeffect”. Dit is een unieke schildertechniek waarbij ik gebruik maak van een speciale verf met een harige textuur. Dit geeft elk werk een tastbare en levendige dimensie, waardoor het oppervlak bijna voelbaar lijkt.

Duurzame Kunst: Van Afval naar Schoonheid

Deze werken zijn niet slechts schilderijen; ze zijn voorbeelden van afvalkunst (Trash Art). Ik integreer verschillende materialen die vaak als afval worden beschouwd, zoals lucifers, stukjes hout, plastic dopjes en restjes oude verf. Door deze materialen nieuw leven in te blazen, transformeer ik wat anders zou worden weggegooid tot iets moois en betekenisvols. Bovendien zijn deze werken milieuvriendelijk, omdat ik materialen hergebruik in plaats van ze weg te gooien of te verbranden.

Dynamiek van Action Painting

Als laatste toevoeging aan elk werk breng ik een vleugje action painting aan. Dit geeft de werken een dynamisch en spontaan gevoel, waardoor ze nog meer tot leven komen. Deze kunstwerken zijn kleurrijk, maar ook zacht om naar te kijken, waardoor ze je uitnodigen om nader te komen en ze van dichtbij te bewonderen.

Een Nadere Blik op de Werken

  • Zwart en Wit met Goud: Dit werk toont een contrasterend palet van zwart en wit, met een opvallende toevoeging van gouden verf. Het symboliseert de balans tussen eenvoud en luxe, met een vleugje spontaniteit door de action painting. Het is zowel visueel aantrekkelijk als zacht voor het oog.
  • Rode Structuur met Goud: Hier zie je een rijke, rode textuur opgebouwd uit kleine stukjes materiaal. De gouden toevoeging geeft het werk een gevoel van weelde en waardigheid, terwijl de dynamische verfstreken een element van beweging introduceren. De kleuren en texturen trekken je aan om van dichtbij te verkennen.
  • Blauw en Wit met Textuur: Dit werk combineert een diepe blauwe kleur met een witte centrale vorm. De harige textuur van de verf voegt een tactiele dimensie toe, terwijl de willekeurige verfstreken een gevoel van vrijheid en creativiteit uitstralen.
  • Rood met Spiegel en Kleurrijke Details: Dit unieke stuk bevat een spiegel in het midden, omgeven door rode texturen en kleurrijke verfdetails. Het speelt met het idee van zelfreflectie en de veelkleurige fragmenten symboliseren de diversiteit van gedachten en emoties. De combinatie van kleuren en materialen lokt je naar het werk toe om het van dichtbij te bewonderen.
  • Groene Textuur met Gouden Bol: Dit werk, gepresenteerd in een plexibox, combineert een zachte, harige groene textuur met een centrale bol bedekt met bladgoud, omlijst door een organische witte vorm. De groene textuur geeft een gevoel van natuur en rust, terwijl de gouden bol een vleugje luxe en verfijning toevoegt. De combinatie van materialen en kleuren nodigt uit tot een nadere verkenning en belichaamt perfect het perzikeffect.

Creativiteit en Duurzaamheid in Plexiboxen

Deze kunstwerken vertegenwoordigen mijn passie voor het hergebruiken van materialen en het creëren van iets dat zowel visueel aantrekkelijk als conceptueel diepgaand is. Door deze kunstwerken in plexiboxen te presenteren, bescherm ik niet alleen de delicate texturen, maar geef ik ook een moderne twist aan de traditionele presentatie.

Elk stuk is een unieke expressie van creativiteit en duurzaamheid, en ik ben ervan overtuigd dat ze een bijzondere toevoeging zullen zijn aan elke galerie of privécollectie.