Nr. 147

NummerNr. 147
Prijsjensdevrome@icloud.com
Afmeting100 x 100

Eenzaamheid

Van drie technieken naar unieke stijl 

Dripping, strakke lijnen en dromerigheid, wat gebeurt er als je deze elementen uit de moderne kunststromingen met elkaar combineert? Jens Devrome heeft met deze serie het lef om iets nieuws te proberen en ontdekt al experimenterend zijn eigen stijl. 

Voor deze serie start Jens met het spatten van acrylverf op een wit, leeg doek. Ook wel action painting of dripping genoemd. Hij gebruikt hiervoor extra verdunde verf, waardoor een zachte ondergrond ontstaat. Daarna begint het échte werk. Urenlang schildert hij met een klein penseel ivoorzwarte lijnen. Deze lijnen zijn geïnspireerd op het werk van Piet Mondriaan. Waar de lijnen van Mondriaan liniaalrecht zijn, komen de lijnen van Jens tot leven en ontwikkelen zich hier en daar tot dynamische verfspatten. 

De vlakken die ontstaan vult hij met (primaire) kleuren, zilver en bladgoud. Puur abstracte kunst is voor hem niet noodzakelijk, het draait om de kleuren. Kleuren zijn alles, ze brengen leven. 

Een derde stijl die dan ook in deze serie opduikt, is het decoratief ornamentalisme van Gustav Klimt. Midden op het doek een manfiguur in een dromerig fantasielandschap met gouden lijnen en exotische bloemen. Een dromer. En dat is ook precies zoals Jens zichzelf ziet. Hij is een dromer en hij hoopt de toeschouwer te kunnen laten wegdromen in zijn werken. De verschillende lagen, kleuren en technieken creëren een soort 3D-effect. Wat zie jij tot leven komen?