Red Blue, Art Chair 4/50 JD

Dit zijn 2 Louis Quinze zetels in barok stijl.
Dit exemplaar ziet er oud uit, maar is waarschijnlijk pas na de jaren 50 ontworpen.
Vroeger bestonden die dikke armleuningen nog niet…

NummerNr. 109
Prijs jensdevrome@icloud.com
AfmetingH120 x L90 x B80

Red Blue, Art Chair 4/50 JD

Van klassiek naar modern en van statig naar speels. De verouderde Louis Quinze barokzetels uit de jaren vijftig krijgen een nieuw leven door action-painter Jens Devrome. Hij verwijdert de originele bekleding en bewerkt het hout met de dripping schildertechniek, waarvoor hij bekend staat.

Laag over laag laat hij druppels en lijnen acrylverf op het frame vallen, terwijl hij intussen de zetels laat drogen en omkantelen, tot hij voelt dat het klopt. Hij laat niets aan het toeval over en heeft deze moderne techniek, die door Jackson Pollock wereldwijd werd geïntroduceerd, perfect onder de knie. Jens kiest nauwkeurig de kleuren, hij speelt met het verdunnen van de verf om de dikte van druppels en lijnen te beïnvloeden.

Altijd is Jens Devrome op zoek naar iets nieuws. De dripping-techniek op zich bestaat al jaren, maar deze werkwijze gebruiken bij het transformeren van meubels is uniek. De zetels evolueren van versleten gebruiksvoorwerpen naar kunstobjecten, die vreugde uitstralen. De barokstijl blijft evenals de klassieke zachtheid door de vernieuwde fluwelen bekleding, maar met een moderne en kleurrijke twist.